Broccolisoppa med fetaostkräm och bruschetta

Broccolisoppa med fetaostkräm och bruschetta
Foto: TV4

Broccolisoppa med fetaostkräm och bruschetta

Av: Felicia - Hudiksvall

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

20 m

Felicias broccolisoppa serveras med fetaostkräm och bruschetta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Felicias tips på dryck:
Prosecco Pizzolato (nr 7870)

Ingredienser

portioner

Broccolisoppa

  • 450 g broccoli, fryst (ekologisk)
  • 6 dl vatten
  • 3 grönsaksbuljong, tärningar
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl grädde
  • svartpeppar

Fetaostkräm

  • 100 g fetaost
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 krm oregano
  • 1 krm basilika
  • citron, några droppar pressad
  • örtsalt
  • salt

Bruschetta

  • ciabatta, tjocka skivor
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 3-4 tomater, i bitar utan kärnhuset
  • 10 färska basilikablad, färska, hackade
  • örtsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg broccolibuketterna i en kastrull. Häll i vatten och lägg i buljongtärningarna.
  2. Låt koka i cirka 10 min tills broccolin blivit mjuk.
  3. Mosa sedan broccolin grovt med en visp.
  4. Häll i grädden och crème fraichen.
  5. Låt sedan soppan småkoka under omrörning och smaka sedan av med lite svartpeppar.
  6. Mosa sönder fetosten med en sked så den blir slät.
  7. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en god kräm.
  8. Rosta brödskivorna i en 200 grader varm ugn 8-10 minuter tills de är gyllenbruna.
  9. Gnid dem genast med en av de skalade vitlöksklyftorna.
  10. Blanda de hackade tomaterna, olivoljan, en pressad vitlök, örtsalt och lite svartpeppar.
  11. Fördela detta över brödskivorna. Toppa med den hackade basilikan.
  12. Servera soppan med en klick fetaostkräm (i soppan) och en bruschetta bredvid.