Cannoli på ingalunda vis

Cannoli på ingalunda vis, med mascarpone och päronkonjak.
Foto: TV4

Cannoli på ingalunda vis

Av: Felicia - Hudiksvall

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

20 min

Onsdagens värd i Hudiksvall bjöd på egna varianten av Cannoli.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
 
Felicia tipsar om passande dryck:
 Espressokaffe och Masi Grappa Mezzanella di Recioto Amarone (nr 347)

Ingredienser

portioner

Cannoli

  • 250 g mascarpone
  • 1,5 dl sojagrädde "Airy & Creamy"
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk päronkonjak
  • 3-4 dl hallon och blåbär
  • 30 g mörk choklad, grovhackad

Stora knäckflarn

  • 75 g smör (eller margarin)
  • 1 dl strösocker
  • 0,25 dl sirap
  • 0,25 dl grädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

Cannoli

  1. Vispa mascarponen slät.
  2. Vispa soyagrädden med vaniljpulvret och florsockret och blanda sedan i den vispade mascarponen.
  3. Tillsätt päronkonjaken och rör om.
  4. Fördela krämen i dessertkoppar och garnera med hallon, blåbär och knäckflarn.
  5. Toppa med grovhackad mörk choklad.

Stora knäckflarn

  1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  2. Lägg, med rågad matsked, 4 st klickar på smord plåt eller bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 min.
  4. Dela flarnen i fyra delar (skär ett kors med kniv i varje flarn).