Fattoush - krispig sallad med örter och stekt pitabröd

25 m
4
25 m
4

Du behöver

  • 5 stora tomater
  • 1 huvud romansallad eller babygem
  • 1 röd paprika
  • 0,5 stor gurka
  • 3 vårlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka mynta (ca 1,5 dl grovhackad)
  • 1 litet knippe bladpersilja (ca 1,5 dl grovhackad)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5-1 dl god olivolja
  • 1 citron, skalet
  • ca 2 msk citronsaft
  • 1 msk granatäpplesirap
  • 1 msk sumac
  • 2-4 pitabröd/libabröd
  • olivolja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att skära tomat, sallad, paprika och gurka i grova bitar. Strimla vårlök fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda noga i en stor skål med strimlade örter, salt och peppar. Slå slutligen på olivolja samt saft och skal från citron, granatäpplesirap, sumac och blanda noga.
  2. Skär eller riv brödet i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olivolja. Vänd ner det varma brödet i salladen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept