Fattigmans sparris

Fattigmans sparris
Foto: TV4

En verklig delikatess! Köp inte för tjocka lökar och passa på när den svenska purjon är nyskördad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 stjälkar purjolök, tunna
  • vatten
  • 1 msk salt per liter vatten

Sås:

  • 1 paket hollandaisesås, fryst
  • 1 knippa gräslök

Gör så här

  1. Ansa purjon och skär den i jämnlånga bitar. Skölj den väl och lägg den i en rymlig gryta. Slå på vatten och salta. Sjud tills purjon är knappt mjuk, kokar den för länge mister den fräschören.
  2. Ta upp löken och låt den rinna av innan den läggs på serveringsfat. Gör hollandaisesåsen enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ner hackad gräslök. Servera den varma purjon med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept