Samke Harra med babaganosh

Samke Harra med babaganosh
Foto: Jens Nordström
Från Nyhetsmorgon

Samke Harra, lax i libanesiskt foliepaket fullt med smaker. Servera paketen med aubergineröran babaganosh.

Tahini, sesampasta, hittar du i asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.

28 juli 2010
Visa mer
4

Du behöver

Lax

  • 4 st laxfilé
  • 1 st citron, saften
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 tsk torkad koriander
  • Salt, efter smak
  • Spiskummin, efter smak
  • 3 st vitlöksklyftor

Babaganosh

  • 3 st auberginer
  • 1 st citron, saften
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • Salt, efter smak
  • 2 st vitlöksklyftor

Garnering

  • myntablad
  • olivolja

Gör så här

  1. Lax
    Gör en smet av alla ingredienser.
  2. Skär en skåra i laxen och gnid in marinaden. Fisken ska vara täckt av marinaden.
  3. Slå in laxen i ett foliepaket och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
  4. Babaganosh
    Grilla auberginerna i ugnen i 30 minuter tills de blivit mjuka.
  5. Låt dem kallna och drag av skalet.
  6. Mosa innanmätet till en jämn smet.
  7. Blanda i de övriga ingredienserna.
  8. Lägg upp babaganoshen på ett fat och droppa olivolja över.
  9. Dekorera med myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept