Fastnat i pannanknyten med rotselleri, champinjoner och zucchini

Fastnat i pannanknyten med rotselleri, champinjoner och zucchini
Foto: TV4

Du behöver

  • 120 g champinjoner, finhackade
  • 80 g rotselleri, finhackad, blancherad
  • 300 g zucchini, finhackad
  • 2 msk ljus soja
  • 1,5 msk shaoxing (alt. sherry)
  • 2 tsk rostad sesamolja
  • 0,25 tsk mald svartpeppar
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 sticklök, finhackad
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) utrörd i 1 tsk vatten
  • 30 runda dumplingdegplattor (äggfria)

Dip

  • 3 msk söt aromatisk soja
  • 1,5 msk chiliolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 vitlök (enklyftig), krossad och blandad med 1-2 tsk vatten

Gör så här

  1. Hetta upp och smaksätt woken genom att låta 2 msk matolja bli rykande het och täcka wokens stekyta, häll ut oljan i en plåtburk (du kan använda den igen). Tillsätt 2 msk olja, hetta upp och fräs champignoner och rotselleri i 5 minuter, tillsätt resten av ingredienserna och låt det hela få ett hastigt uppkok, red av med majsstärkelsen utrörd i vatten. Låt blandningen svalna helt.
  2. Fyll dumplingdegplattorna med en tsk fyllning, fukta kanterna och förslut som en halvmåne med 1 veck på den runda sidan (eller gör någon mer konstfärdig vikning, mig kvittar det, bara det blir en halvmåne).
  3. Hetta upp en non stick-belagd stekpanna med lock, förbered en kanna vatten. När pannan är het lägger du i några knyten åt gången (beroende på pannans storlek) och steker knytena tills de fått fin färg. Häll nu vatten i pannan så det täcker botten (akta, det kan stänka), fort på med locket och låt knytena ånga klara i c:a 45 sekunder. Ta upp knytena, torka ur pannan och fortsätt med nästa omgång. När alla knytena är klara brukar jag låta samtliga få en sista ”kick” i pannan några sekunder så de är riktigt varma när de läggs upp.
  4. Servera med dippen, lite ringlad över och resten i små skålar.
  5. Dipp
    Blanda dippingredienserna i en skål, tillsätt vitlöken sist
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept