0,5 king solo vitlök, krossad och blandad med 1-2 tsk vatten
Gör så här
Hetta upp och smaksätt woken genom att låta 2 msk matolja bli rykande het och täcka wokens stekyta, häll ut oljan i en plåtburk (du kan använda den igen). Tillsätt 2 msk olja, hetta upp och fräs champignoner och rotselleri i 5 minuter, tillsätt resten av ingredienserna och låt det hela få ett hastigt uppkok, red av med majsstärkelsen utrörd i vatten. Låt blandningen svalna helt.
Fyll dumplingdegplattorna med en tsk fyllning, fukta kanterna och förslut som en halvmåne med 1 veck på den runda sidan (eller gör någon mer konstfärdig vikning, mig kvittar det, bara det blir en halvmåne).
Hetta upp en non stick-belagd stekpanna med lock, förbered en kanna vatten. När pannan är het lägger du i några knyten åt gången (beroende på pannans storlek) och steker knytena tills de fått fin färg. Häll nu vatten i pannan så det täcker botten (akta, det kan stänka), fort på med locket och låt knytena ånga klara i c:a 45 sekunder. Ta upp knytena, torka ur pannan och fortsätt med nästa omgång. När alla knytena är klara brukar jag låta samtliga få en sista ”kick” i pannan några sekunder så de är riktigt varma när de läggs upp.
Servera med dippen, lite ringlad över och resten i små skålar.
Dipp
Blanda dippingredienserna i en skål, tillsätt vitlöken sist