Vacker och god rulle som smakar bra med en blandad sallad.
Ingredienser
50 g margarin
1,5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 ägg
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
300 g blandfärs
2 gula lökar, finhackade
1 klyfta vitlök, krossad
2 msk tomatpuré
1,5 dl vatten
1 knippe persilja, finhackad
ost, riven
salt
peppar
Ugn: 225°
Gör så här
Bryn färsen med margarin. Lägg över i gryta och tillsätt övriga ingredienser till fyllningen. Koka köttfärssåsen minst 30 minuter.
Smält margarin i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Småkoka tills det tjocknar. Ta av värmen och låt svalna något.
Separera gulor från vitor. Rör ner äggulorna, en i sänder och sedan bakpulvret. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem.
Lägg ut bakpapper på en plåt och pensla med lite olja. Bred ut smeten på pappret. Grädda klart 20-25 minuter. Täck med folie om ytan blir för brun. Vänd upp kakan på nytt bakpapper. Dra försiktigt av gräddningspappret.
Bred färsen över kakan och rulla ihop. Lägg rullen på en plåt med skarven nedåt. Strö på ost och gratinera i 250° tills osten smält.