Färsrulle

Färsrulle
Foto: TV4

En originell rulle som kan serveras kall eller varm som tilltugg till soppa eller sallad. Utmärkt att ta med i utflyktskorgen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • Deg:
  • 50 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 g margarin, smält
  • 1 tsk salt
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 500 g blandfärs
  • 1 st liten gul lök, hackad
  • 1 liten ask ansjovisfiléer
  • svartpeppar
  • 1 dl buljong
  • 2 st ägg
  • 3 msk ströbröd
  • hackad persilja
  • 1 st ägg, till pensling
  • vallmofrö
  • Ugn: 200 grader

Gör så här

  1. Blanda mjölk och margarin och låt svalna till 37°. Rör ut jästen, tillsätt salt och mjöl och knåda till en fast deg.
  2. Fräs löken blank i matfett. Rör ner mosad ansjovis. Späd med buljong och låt den koka in. Låt svalna och blanda sedan ner löken i färsen. Smaka av med salt och peppar, rör mer äggen och ströbrödet.
  3. Kavla ut degen till en platta 40 x 50 cm. Bred över färsen, strö på persilja och rulla ihop. Lägg rullen på en plåt med bakpapper och låt den jäsa i 15–20 minuter.
  4. Pensla rullen med uppvispat ägg och grädda strax under mitten i ugnen cirka 45 minuter. Lägg över folie i slutet om det behövs. Skär upp rullen i skivor när den svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept