Färslimpa med Stroganoffsås

Färslimpa med Stroganoffsås
Foto: TV4

I det här receptet är det verkligen såsen som gör susen! En helt vanlig färslimpa får ett lyft av en spännande sås med många smaker. Kokt potatis eller ris passar bra att servera till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 0,5 gul lök
  • 1 litet ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl ströbröd
  • 0,5 krm riven muskot
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar

Stroganoffsås:

  • 2 msk hackad gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 20 g röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 2 msk hackad syltlök
  • 1 tsk kapris
  • 1 dl grädde
  • 4 cl vodka eller gin

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala och riv löken. Blanda fläskfärsen med lök ägg ströbröd muskot paprikapulver salt och peppar. Forma en limpa av färsen och lägg den i en smord ugnssäker form.
  2. Pensla ovansidan av köttfärslimpan med vatten. Grädda den i ugnen i 1 timme. Låt den svalna i ugnen. Skiva upp före servering.
  3. Sås: Hacka lök, champinjoner, paprika och persilja. Fräs lök, champinjoner och paprika i oljan och pressa ner vitlöken. Krydda med tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt vatten, lagerblad, herbes de provence, sambal och persilja. Sjud på svag värme i 15 minuter. Hacka ättiksgurka och syltlök. Blanda ner tillsammans med kapris, grädde och vodka eller gin. koka ihop såsen till önskad konsistens. Servera till färslimpan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept