Börja med de grönsaker och rotfrukter som är till färslimpan. Skala, ansa och hacka morot och lök. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs de hackade grönsakerna lätt i lite smör, låt kallna.
Sätt ugnen på 175°. Ta bort de grova stjälkarna från persiljan och hacka persiljebladen. Blanda samman en färs av fläskfärs, ägg, hackad persilja, salt, peppar och vatten. Blanda ner de frästa grönsakerna och lägg färsen i en smord form. Grädda i vattenbad i ugnen i 30-40 minuter.
Skala, ansa och strimla potatis, morot, rotselleri och palsternacka till rotfruktsstrimlorna och lägg dem åt sidan. Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna. Fräs även potatisen och rotfruktsstrimlorna. Skär färsen i fina skivor och servera med rotfruktsstrimlorna och svampen. Garnera med färsk timjan eller annat kryddgrönt.