Färslimpa med rotfruktsstrimlor och svamp

Färslimpa med rotfruktsstrimlor och svamp
Foto: TV4

Här är ett bra sätt att få form på köttfärslimpan. En rätt att laga efter en lyckad svampsöndag eller en tur till grönsaksdisken i din butik.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 1 knippa persilja
  • 1 liten morot
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • smör till formen
  • färsk timjan

Rotfruktsstrimlor:

  • 600 g potatis
  • 1 morot
  • 30 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 0,5 purjolök
  • 500 g svamp
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Börja med de grönsaker och rotfrukter som är till färslimpan. Skala, ansa och hacka morot och lök. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs de hackade grönsakerna lätt i lite smör, låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Ta bort de grova stjälkarna från persiljan och hacka persiljebladen. Blanda samman en färs av fläskfärs, ägg, hackad persilja, salt, peppar och vatten. Blanda ner de frästa grönsakerna och lägg färsen i en smord form. Grädda i vattenbad i ugnen i 30-40 minuter.
  3. Skala, ansa och strimla potatis, morot, rotselleri och palsternacka till rotfruktsstrimlorna och lägg dem åt sidan. Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna. Fräs även potatisen och rotfruktsstrimlorna. Skär färsen i fina skivor och servera med rotfruktsstrimlorna och svampen. Garnera med färsk timjan eller annat kryddgrönt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept