Färslimpa med bacon

Färslimpa med bacon
Foto: TV4

Fyllningen gör köttfärslimpan saftig och fin i smaken. Du kan göra den klar i förväg och sedan bara värma den, gärna i vattenbad i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl mineralvatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 gul lök, riven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 125 g frysta gröna ärter
  • Fyllning:
  • 1 paket tärnat bacon
  • 1 liten purjolök
  • 2 smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda färsen med kryddor och ägg. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5 minuter och blanda därefter med färsen och övriga ingredienser. Vänd även ner ärterna.
  2. Bryn bacon och strimlad purjo. Bred ut 1/3 färs som en limpa i en lättsmord ugnsform. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 färs, resten av fyllningen och överst resten av färsen.
  3. Forma limpan slät. Pensla med smält smör. Stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept