Färskrökt laxtoast med äggröra

Färskrökt laxtoast med äggröra
Foto: TV4

En liten knaprig laxtoast är en härlig inledning till sommarmiddagen. Servera en krämig äggröra till. Salta inte i äggröran, det gör den vattnig och blek. Om du vill ha salt, tillsätt det i stället vid bordet!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g rökt lax, skivad
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör till stekning
  • sallat
  • dill
  • 6 ägg
  • 3 msk grädde
  • malen vitpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Kantskär och smörstek brödet. Lägg på laxen och dekorera med sallat och dill.
  2. Vispa ihop äggen med grädden och krydda med peppar. Smält smöret på svag värme i en stekpanna. Häll i äggblandningen och rör med en trägaffel tills äggröran har "stannat" och är vackert finfördelad. Servera med laxtoasten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept