Färskpotatissallad med rädisor och gräslök

Färskpotatissallad med rädisor och gräslök
Foto: TV4

Marinerad färskpotatissallad med rädisor och gräslök. En härligt somrig potatissallad som blir allra bäst på färskpotatis. Den passar utmärkt till sommarens utflykt, till rökt fisk eller grillad kyckling. Potatisen ska marinera över natten, så planera i god tid.

9 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 knippa rädisor
  • Marinad:
  • 6 dl vatten
  • 1 dl ättika, 12%
  • 4 msk svensk söt senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk citronpeppar
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och skala den. Dela den i kuber eller skär i tjocka skivor. Blanda samman vatten, ättika, senap, vinäger, citronpeppar, salt och peppar till en marinad.
  2. Vänd ner potatisen i marinaden och ställ svalt över natten.
  3. Skär gräslöken smått. Skölj och skiva rädisorna. Lyft upp potatisen ur marinaden med hålslev. Lägg över i en skål och dekorera med gräslök och rädisor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept