Färskpotatis med löjrom, ansjovis och sockerstekt lök

25 m
4

Du behöver

  • 20 små färskpotatisar
  • 1 huvud plocksallad, små bladen
  • 2 dl gräddfil
  • 1 knippe gräslök med blommor
  • 2 rödlökar
  • 1 burk ansjovis
  • 50 g löjrom
  • 30 g smör
  • 1 tsk socker
  • salt
  • vitpeppar
  • dillstjälkar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten med dillstjälkar, ca 15 min beroende på storlek.
  2. Skiva löken och stek den gyllenbrun i smöret och tillsätt socker mot slutet.
  3. Lägg ut potatisen på ett fat och garnera med löken och löjrommen. Klipp gräslök över, sprid blommor runt avsluta med ansjovis och ett par varv med vitpepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept