Färskpotatis med ärtor i dillsås

Färskpotatis med ärtor i dillsås
Foto: TV4

Det här är det perfekta tillbehöret till stekt, panerad fisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-8 kokta färskpotatisar
  • 3 dl gräddfil
  • 250 tsk små, fina ärter
  • 1 citron
  • 0,5 slanggurka
  • 0,5 knippa dill
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tina ärterna till hälften. Tvätta citronen noga. Riv skalet och pressa ut saften.
  2. Skär gurkan i små, fina tärningar. Blanda ärter, gurka, citronsaft, citronskal och gräddfil i en skål.
  3. Hacka dillen och rör ner den i såsen. Krydda med salt och peppar. Lägg ovanpå nykokt färskpotatis och garnera med färsk dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept