Färska rödbetor med rostade pinjenötter

Färska rödbetor med rostade pinjenötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färska rödbetor med rostade pinjenötter

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 6 rödbetor
  • 50 g fetaost
  • 3 msk pinjenötter, rostade
  • sallad

dressing:

  • 1 tsk honung
  • 5 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger

Till garnering:

  • basilika

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna ordentligt. Skalet, rotspetsen och ett par centimeter av blasten ska vara kvar. Lägg rödbetorna i kokande vatten med ca 1 msk salt per liter vatten. Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka 15-20 minuter beroende på storleken. Pröva med sticka om de är färdiga.
  2. Dressing: Blanda vinäger och gräslök. Rör ner olja och honung.
  3. Lägg upp sallaten och betorna på ett fat. Skär osten i små kuber. Strö osten och pinjenötterna på betorna. Häll över dressingen.