Färska rödbetor med rostade pinjenötter

Färska rödbetor med rostade pinjenötter
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 6 rödbetor
  • 50 g fetaost
  • 3 msk pinjenötskärnor, rostade
  • sallat
  • Dressing:
  • 1 tsk honung
  • 5 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • Till garnering:
  • basilika

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna ordentligt. Skalet, rotspetsen och ett par centimeter av blasten ska vara kvar. Lägg rödbetorna i kokande vatten med ca 1 msk salt per liter vatten. Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka 15-20 minuter beroende på storleken. Pröva med sticka om de är färdiga.
  2. Dressing: Blanda vinäger och gräslök. Rör ner olja och honung.
  3. Lägg upp sallaten och betorna på ett fat. Skär osten i små kuber. Strö osten och pinjenötterna på betorna. Häll över dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept