Färska rödbetor kokta med svarta vinbär

Färska rödbetor kokta med svarta vinbär
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färska rödbetor kokta med svarta vinbär

6 ingredienser

En mycket vanlig fransk sallad är kokta rödbetor, hackad rå lök och äpplen. Den här kombinationen utgår från den. Servera som förrätt eller tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödbeta
  • 1 dl svarta vinbär (frysta bär går bra)
  • citronsaft (efter smak)
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala rödbetorna, men låt lite av spetsen sitta kvar. Dela dem om de är stora.
  2. Koka rödbetorna sakta under lock i lite lättsaltat vatten tillsammans med vinbären tills de är nätt och jämnt mjuka, 20–30 minuter. Ta upp rödbetorna. Sila kokspadet över en skål.
  3. Lägg de avrunna vinbären i en gryta tillsammans med 1 dl av spadet och smöret. Värm upp och smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Lägg rödbetorna i grytan och koka ihop ett kort ögonblick. Servera på varma tallrikar.