Färska jordgubbar med balsamvinäger och honung

Färska jordgubbar med balsamvinäger och honung
Foto: TV4

Spetsa de röda, fullmogna jordgubbarna med några droppar syrlig balsamvinäger. För att inte vinägerns syra ska ta helt överhanden kan du runda av med lite honung.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 liter jordgubbar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung

Till servering:

  • 8 italienska mandelskorpor

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Snoppar du jordgubbarna efter sköljningen behåller de sin smak bättre.
  2. Skär jordgubbarna i skivor och lägg i en vacker skål. Blanda balsamvinäger med honung till lagom sötma.
  3. Servera jordgubbarna rumsvarma med några stänk balsam- och honungsvinäger. Italienska mandelskorpor är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept