Färska frukter med hallonsås

Färska frukter med hallonsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färska frukter med hallonsås

11 ingredienser

Frukt och bär är en perfekt avslutning på en måltid: lätt, vackert och friskt. Detta urval är gjort för att inspirera. Välj efter säsong och smak och lägg var sort för sig.

Ingredienser

portioner
  • 2 kiwis
  • 2 apelsiner
  • 1 äpple
  • 1 dl björnbär
  • 2,5 dl hallon
  • 1,5 dl jordgubbar
  • melon
  • 4 physalis
  • 1 l färska hallon (eller 250 g frysta)
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk citron, pressad

Gör så här

  1. Ansa frukt och bär. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinen med vass kniv.
  2. Kör hallonen i matberedare eller mixer till puré tillsammans med sockret och citronsaften. Uteslut socker om djupfrysta, sockrade hallon används. Sila moset genom trådsil.
  3. Gör en spegel av hallonsås på tallriken. Arrangera frukterna vackert på och runt spegeln. Garnera med lite mynta eller citronmeliss.