Färsk spenatsallad

Färsk spenatsallad
Foto: TV4

En härlig sommarsallad som faktiskt är smal trots baconbitarna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2-3 liter färska spenatblad
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 2 hg färska champinjoner
  • 2 hg bacon
  • salt och peppar
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. Skölj spenaten och låt den rinna av. Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala och dela äggen. Ta ur gulorna och mosa dem med vinäger. Rör i olja så att dressingen blir krämig och tjock. Finhacka äggvitorna.
  2. Blanda spenatblad med skivade champinjoner och äggvita. Smula över bacon och häll över dressingen. Vänd salladen några gånger innan den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept