Färsk ravioli med sås av rostad paprika

Färsk ravioli med sås av rostad paprika
Foto: TV4

Snabbt gott och enkelt men med nya smaker. Du som inte vill ha en helt vegetarisk rätt kan välja ravioli med köttfyllning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färsk ravioli med svampfyllning
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 450 g krossade tomater
  • 0,5 dl Ajvar relish
  • 2 tsk honung
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • salt och malen svartpeppar
  • ev 0,5 tsk sambal oelek

Till servering:

  • riven parmesanost
  • rucolablad

Gör så här

  1. Koka raviolin enligt anvisningen på paketet.
  2. Krossa vitlöksklyftorna och fräs dem i oljan. Häll ner krossade tomater, ajvar, honung, oregano, salt och svartpeppar, tillsätt sambal oelek om du så önskar. Låt puttra några minuter och fiska upp vitlöksklyftorna före servering.
  3. Vänd samman pastan med såsen och servera med riven parmesanost och rucolablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept