Färsk pestopotatis

30 m
4
Färsk pestopotatis
Foto: Jessica Frej
30 m
4

Du behöver

  • 700 g färskpotatis
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 2 dillkvistar
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 dl parmesan, riven
  • 2 krukor basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl ärtor, frysta

Gör så här

  1. Skrubba potatisen ren.
  2. Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten, salt och dill. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk hela vägen igenom.
  3. Alternativ om man har en långsam spis så är det bättre att: Skrubba potatisen ren. Koka först upp vattnet. Salta och tillsätt potatis och dill. Koka i 15-20 minuter så den är mjuk hela vägen igenom.
  4. När det bara är 1 minut kvar på potatisen, häll i ärtorna så de tinar. Häll av.
  5. Rosta pinjenötterna hastigt i en torr panna. Mixa pinjenötter med parmesan, basilikablad, olivolja, citronjuice och vitlök.
  6. Blanda peston med den varma potatisen och ärtorna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept