Färsk pestopotatis

30 m
4
Spela video Färsk pestopotatis
Foto: Jessica Frej
30 m
4

Du behöver

  • 700 g färskpotatis
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 2 dillkvistar
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 dl parmesan, riven
  • 2 krukor basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl ärtor, frysta

Gör så här

  1. Skrubba potatisen ren.
  2. Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten, salt och dill. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk hela vägen igenom.
  3. Alternativ om man har en långsam spis så är det bättre att: Skrubba potatisen ren. Koka först upp vattnet. Salta och tillsätt potatis och dill. Koka i 15-20 minuter så den är mjuk hela vägen igenom.
  4. När det bara är 1 minut kvar på potatisen, häll i ärtorna så de tinar. Häll av.
  5. Rosta pinjenötterna hastigt i en torr panna. Mixa pinjenötter med parmesan, basilikablad, olivolja, citronjuice och vitlök.
  6. Blanda peston med den varma potatisen och ärtorna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept