Färsk pasta med kantareller, Karl-Johan och tryffelsås

40 m
4
Färsk pasta med kantareller, Karl-Johan och tryffelsås
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlök
  • 400 g kantareller och Karl-Johansvamp
  • 4 dl svampbuljong
  • 3 dl grädde
  • 8 droppar vit tryffelolja
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 stänk soja
  • salt och peppar
  • 1 nypa chiliflingor
  • 1 tsk honung
  • 1 dl parmesanost, riven + extra till servering
  • 800 g färsk pasta
  • entrecôte för 4 personer
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Fräs svampen i smör tills vattnet går ur. Lägg i löken och fräs tills den är gyllenbrun.Ta ur några svampar till garnering.
  2. Tillsätt buljongen och några chiliflakes samt dijonsenapen och låt sjuda ner till hälften.
  3. Tillsätt grädde och låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt det puttra i 3-4 minuter.
  4. Tillsätt tryffeloljan, ca 1 tsk prova dig fram om du vill ha mer. Lägg i parmesanosten och låt den smälta ner. Smaka av med salt, peppar och honung.
  5. Stek entrecoten medium, låt vila. Skiva sedan upp den.
  6. Koka den färska pastan al dente.
  7. Lägg upp pasta, sås samt skivad entrecote. Toppa med svamp och färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept