Färsjärpar

Färsjärpar
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g färs
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 6 enbär, krossade
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mineralvatten
  • 1 ägg
  • 0,5 knippa persilja, hackad
  • 0,5 tärning nötbuljong

Sås:

  • silad sky
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och malen vitpeppar
  • soja
  • smör att steka i

Tillbehör:

  • kokt potatis
  • lingon

Gör så här

  1. Blanda färsen med allt utom buljongen. Forma ovala järpar. Bryn dem väl med matfett i en panna.
  2. Lägg över dem i en gryta. Smula över buljongen och slå på en aning vatten. Efterstek sakta under lock 10 minuter eller tills de är klara.
  3. Sila ner skyn i en kastrull. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner. Koka 5-10 minuter. Smaka av såsen och slå den över järparna. Servera lingon och kokt potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept