Färsgryta med rotsaker

Färsgryta med rotsaker
Foto: TV4

Grytan får mycket smak genom att puttra länge under lock. Servera den gärna med ett gott bröd, att suga upp den mustiga skyn med.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 500 g köttfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong från tärning
  • 1 klyfta rotselleri
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 0,5 purjolök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 lagerblad
  • olivolja att bryna i

Gör så här

  1. Bryn färsen i olivolja med salt och peppar. Smula färsen och lägg den i en gryta. Krydda och tillsätt tomatpuré. Slå på buljongen.
  2. Skär grönsakerna i skivor och mindre tärningar och finhacka vitlöken. Bryn allt undan för undan och lägg ner i grytan.
  3. Tillsätt lagerbladen och koka sakta under lock ca 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept