Färsfyllda potatisar

Färsfyllda potatisar
Foto: TV4

Potatismos, kött och svamp i ett och samma skal!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 5 st bakpotatisar, stora, Idaho eller liknande
  • 3 hg fläskfärs
  • 1 st lök, liten och finhackad
  • 1 knippa persilja
  • 1 burk champinjoner i vatten, 190g, hackade
  • 0,5 tsk muskot
  • 75 g margarin
  • 0,5 hg riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Borsta potatisarna noga och torka dem på hushållspapper. Lägg dem på en plåt i ugnen och baka 35-40 minuter eller tills de känns mjuka. Tag ut dem och låt svalna.
  2. Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur hälften av innehållet. Lägg inkråmet i en skål och mosa lätt. Blanda med fläskfärs, lök, persilja, smör och svamp. Smaka av med kryddor.
  3. Fyll potatisarna med färsen. Slå lite folie runt varje potatis och lägg dem i panna eller ugnsform. Strö över ost och gratinera 5-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept