Färsfyllda lunchbullar

Färsfyllda lunchbullar
Foto: TV4

Hela måltiden serveras i ett bröd, det är bara att komplettera med en sallad. Perfekt även till supén, buffébordet eller picknicken.

26 januari 2009
Visa mer
25

Du behöver

  • 6 dl vatten, ljummet
  • 50 g jäst
  • 2 msk matolja
  • 1-2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl

Färsfyllning:

  • 250 g köttfärs
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 dl paprika, finhackad
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Arbeta in övriga ingredienser, sist så mycket mjöl att degen lagom släpper bunken. Jäs degen övertäckt ca 40 minuter.
  2. Gör fyllningen: Fräs färsen och smula den med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser utom osten och småkoka till en nästan torr röra.
  3. Arbeta degen en kort stund på bakbordet. Dela den i 3 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta ca 1 cm tjock. Sporra ut fyrkanter ca 8x8 cm.
  4. Lägg fyllning på varje bit och strö över ost.
  5. Vik hörnen över och rulla runda bullar. Lägg dem med skarven ned på en plåt med bakpapper.
  6. Låt dem jäsa 20-30 min. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min.
  7. Låt dem kallna på galler under bakduk. Packa så många som går åt varje gång i små plastpåsar. Ta dem ur frysen på morgonen så är de lagom tinade till lunch. När bullarna tinats bör de ätas samma dag.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept