Färsfyllda champinjoner med vinsås

Färsfyllda champinjoner med vinsås
Foto: TV4

Pröva en smakrik svamprätt! Ett mustigt bröd är gott till. Välj riktigt stora champinjoner. Du kan fylla med kalv-, fläsk-, lamm- eller blandfärs.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 900 g färska champinjoner
  • 3 msk smör
  • 225 g finmalen köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1,5 tsk salt

Sås:

  • 6 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk persilja
  • 1,5 msk pickles
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk peppar
  • 0,25 tsk senapspulver
  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 2,75 dl crème fraiche
  • 1,5 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vrid loss fötterna från champinjonhattarna och hacka dem. Skala och hacka lök och vitlök och hacka persiljan. Fräs färs, lök och champinjonhack, tillsätt sist vitlöken och låt den fräsa med. Stek under ständig omrörning tills allt fått fin färg. Rör ner persilja och salt.
  2. Lägg champinjonhattarna i en smord ugnssäker form. Fyll med fyllningen och stek i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
  3. Sås: Skala och hacka lök och vitlök och hacka persilja och pickles. Fräs lök och vitlök i smöret, tillsätt mjölet under omrörning och därefter persilja, pickles, salt, peppar, senapspulver, citron, crème fraiche och vin. Blanda väl och koka upp såsen. Häll såsen i en form och ställ champinjonerna ovanpå. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept