Färsfylld paprika med tomatsås

Färsfylld paprika med tomatsås
Foto: TV4

En utmärkt vardagsrätt som är lätt att åstadkomma.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st paprikor
  • 300 g blandfärs
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl kokt ris
  • buljong eller vatten
  • riven ost
  • salt och peppar
  • Tomatsås:
  • 1 burk tomatsoppa
  • 1,5 dl vatten
  • tabasco
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Blanda färsen utom osten. Tillsätt så mycket buljong eller vatten att det blir en ganska lös färs.
  2. Toppa och kärna ur paprikorna. Fyll med färs och strö över ost. Ställ i ugnsform. Slå på 1 dl vatten i formen. Stek klart mitt i ugnen cirka 40 minuter.
  3. Värm soppan, späd med vatten och krydda. Servera som sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept