Färsfylld lammrulle

Färsfylld lammrulle
Foto: TV4

Med denna köttiga, persiljestinna och välkryddade fyllning blir lammrullen en festmiddag serverad med haricots verts och, för den hungrige, en potatisgratäng.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg lammbringa, urbenad
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Färs:

  • 250 g fläskfärs, mager
  • 150 g champinjoner, finhackade
  • 1 st gul lök, riven
  • 1,5 tsk timjan
  • 1 msk senapskorn, gula
  • 2 dl persilja, hackad
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • haricots verts, färska eller frysta
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Blanda färsen och bred den över köttsidan. Rulla ihop hårt och bind om.
  3. Lägg rullen i ugnsform, pudra med paprika. Stek klart strax under mitten i ugnen ca 1 timme. Låt rullen vila 15-20 min innan snöret tas bort.
  4. Koka bönorna i saltat vatten tills de är klara och servera dem varma med lammbringan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept