Färsfylld kyckling

Färsfylld kyckling
Foto: TV4

Det är inte så krångligt som det låter att fylla kyckling under skinnet, men är du nybörjare i köket kanske du kan öva på lite enklare rätter först. Eller bjud hem några vänner och laga tillsammans som ett litet projekt!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 stor kyckling, ca 1,3 kg
  • 2 msk smör
  • 2 msk soja
  • Fyllning:
  • 250 g fläskfärs
  • 1 dl rivet vitt bröd
  • 150 g Philadelphiaost
  • salt och peppar
  • 100 g champinjoner, hackade
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 ägg
  • 1 krm oregano
  • 1 krm mejram

Tillbehör:

  • ugnsbakad potatis
  • kummin

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Lägg kycklingen med bröstet ned. Klipp upp kycklingen på var sida om ryggbenet och ta bort detta. Vik upp kycklingen med insidan ned, tryck till. Lossa skinnet vid nacken och arbeta in handen under skinnet så att skinnet lossnar utan att skadas. Klipp av vingspetsarna.
  2. Arbeta ihop vitt bröd, ost och kryddor till fyllningen. Hacka svamp och kryddgrönt. Vänd ner resten. Fyll fågeln under skinnet så jämnt som möjligt. Vik in skinnet under nacken och lägg fågeln i en ugnsform.
  3. Smält ihop smör och soja och pensla fågeln. Salta och peppra. Stek fågeln klar ca 1 timme, tills köttsaften är genomskinlig. Pensla under tiden. Servera med ugnsstekta potatishalvor, gärna kryddade med kummin.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept