Färsfylld kalvrulle

Färsfylld kalvrulle
Foto: TV4

En underbart god stek. Vinbärsgelé och sallad smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg urbenad tunnbringa av kalv
  • 1 tsk koriander, mald
  • 3 dl rött vin
  • eventuellt lite buljong
  • salt och peppar
  • arrowrot

Färs:

  • 4 hg fläskfärs
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl tunn grädde
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 16 st potatisar, ovala
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Putsa bringan fri från hinnor. Krydda med salt, peppar och koriander. Gör i ordning färsen och bred ut den över bringan. Rulla ihop köttet hårt och bind om det med hushållssnöre.
  2. Fräs lite matfett i en gryta och bryn rullen runt om. Späd med 1 dl rödvin och lägg på lock. Stek grytan färdig på svag värme 1 1/2–2 timmar. Känn efter med steknål att den är färdig.
  3. Sätt ugnen på 250°. Skala och skåra potatisen. Det går lättast om man lägger den i en träslev. Ställ dem i en smord ugnsform och stek i ugn cirka 45 minuter. Salta, peppra och lägg på en klick matfett.
  4. Ta upp köttet och späd med resten av vinet och eventuellt lite buljong. Red skyn med arrowrot utrört i lite vatten. Sila och slå skyn över den skivade kalvrullen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept