Färsfylld cannelloni

Färsfylld cannelloni
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsfylld cannelloni

12 ingredienser

En härlig pastarätt som också ser trevlig ut.

Ingredienser

portioner
  • 250 g cannelloni

Fyllning:

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 400 g fläskfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 förp fryst spenat [ca 375 g]
  • 100 g ost, riven
  • 1,5 dl buljong
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastarören knappt klara i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.
  2. Fräs lök och vitlök lätt med olja i en gryta. Tillsätt färsen och alla ingredienser till fyllningen. Koka i 20 minuter.
  3. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Blanda ner den och 1/3 del av osten i färsen. Fyll rören med färs och lägg dem tätt i smord ugnsform. Täck med riven ost och lite smör och grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.