Färserat kalvbröst

Färserat kalvbröst
Foto: TV4

Be slaktaren att bena ur kalvbringan. Fyll den sedan med den välkryddade färsen. Skär i tunna skivor. Det går bäst om den är helt kall. Servera gärna med potatismos.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • ca 2 kg kalvbringa, urbenad
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 200 g kalvfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 g skinka, rökt, tärnad
  • salt och peppar
  • 1 tsk 4-kryddor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 1-2 klyftor vitlök, hackad
  • 1 paket spenat, fryst och tinad

Gör så här

  1. sätt ugnen på 200°/175°. Tag fram en ugnsfast form eller långpanna. Putsa bringan, krydda med salt och peppar på båda sidor och lägg den med insidan upp på en bräda.
  2. Blanda alla ingredienserna till färsen. Bred ut hälften över bringan, lägg på den avrunna spenaten och resten av färsen. Ryms inte all färs i bringan kan du steka små pannbiffar av det som blir över.
  3. Rulla bringan till en lång rulle och stoppa in färs som kryper ut på kortsidorna. Bind om hårt med hushållssnöre. Placera i formen.
  4. Lägg på några klickar matfett och stek i 200° ca 1 timme. Sänk värmen till 175° och fortsätt steka 3/4- 1 timme.
  5. Låt kallna helt, helst över en natt. Tag bort snöret och skär rullen i skivor. Servera gärna syltlök och gröna bönor samt en god blandad sallad till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept