Färserad duva

Färserad skogsduva
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färserad duva

15 ingredienser

Duva är en delikatess, färsera den och låt duvan bräsera i buljong. Välj bort den fridlysta skogduvan och välj svensk ringduva istället.

Ingredienser

portioner
  • 4 duva (ringduva)
  • 2 gula lökar
  • smör, att steka i
  • 4 lever (från duvan)
  • 4 hjärta (från duvan)
  • 4 krås (från duvan)
  • 1 dl blandad svamp
  • 2 msk smör
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 krm muskot, riven
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vindruvor
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Gnid in duvorna med salt och peppar. Skär upp fåglarna längs med bröstbenet. Skala och hacka den ena löken. Fräs den i smör. Skär den andra i klyftor. Hacka lever, hjärta och krås fint. Hacka svampen. Smält smöret.
  2. Blanda samman stekt lök, lever, hjärta, krås, svamp, smör och persilja. Knäck i ägget och blanda. Krydda med salt, peppar och muskot.
  3. Fyll fåglarna med färsen och fäst ihop med tandpetare. Bryn i smör och lägg över i en gryta. Lägg i den resterande löken och slå på buljongen. Koka upp, lägg på lock och låt sjuda i ca 1 timme. Skala och halvera druvorna. Lägg ner i grytan strax före servering.