Färserad skogsduva

Färserad skogsduva
Foto: TV4

Skogsduva är en ovanlig delikatess, men får du tag i dem kan du färsera dem och låta fåglarna bräsera i buljong.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skogsduvor
  • 2 gula lökar
  • smör att steka i
  • 4 lever
  • 4 Hjärtan
  • 4 krås
  • 1 dl färsk blandsvamp
  • 2 msk smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vindruvor
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Gnid in duvorna med salt och peppar. Skär upp fåglarna längs med bröstbenet. Skala och hacka den ena löken. Fräs den i smör. Skär den andra i klyftor. Hacka lever, hjärta och krås fint. Hacka svampen. Smält smöret.
  2. Blanda samman stekt lök, lever, hjärta, krås, svamp, smör och persilja. Knäck i ägget och blanda. Krydda med salt, peppar och muskot.
  3. Fyll fåglarna med färsen och fäst ihop med tandpetare. Bryn i smör och lägg över i en gryta. Lägg i den resterande löken och slå på buljongen. Koka upp, lägg på lock och låt sjuda i ca 1 timme. Skala och halvera druvorna. Lägg ner i grytan strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept