Färserad lammfilé med dillsås

Färserad lammfilé med dillsås
Foto: TV4

Lamm med dillsås är en gammal kär bekant. Här i ny tappning med färsfylld filé som serveras med en skummande dillsås. Servera med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 lammfilé
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 250 g lammfärs
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt

Dillsås:

  • 3 dl kalvfond
  • 200 g dill (plockad)
  • 2 msk smör
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk Ättiksprit
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa lammfilén och skåra den i mitten. Banka ut köttet till en fyrkant, ca 15 till 20 cm på en plastfolie.
  2. Blanda ägg, vispgrädde, salt och färs. Lägg färsen i mitten av lammfilén. Riv citronskalet och strö över färsen. Svep sedan in rullen i aluminiumfolie och baka i ugnen i ca 25 minuter.
  3. Dillsås: Mixa fond och dill till en jämn smet i en mixer. Tillsätt socker, ättiksprit, salt och peppar. Värm sedan upp precis före servering och blanka av såsen med smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept