Färserad kalvbringa

Färserad kalvbringa
Foto: TV4

Att sätta hela stekgrytan i ugnen är bekvämt och ger ett saftigt och fint resultat. Till den här rätten kan du även använda lammbringa.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg benfri kalvbringa
  • 200 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 0,75 dl vatten
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • salt och vitpeppar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2-3 msk smör
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl vitt vin

Gör så här

  1. Ansa och skölj morot, palsternacka, purjo och lök. Strimla 1/2 morot, 1 palsternacka och en bit purjolök. Fräs strimlorna lätt i lite smör. Låt kallna. Sätt ugnen på 175°. Blanda färsen med med ägg, vatten, salladskrydda, 1 tsk salt och 1 krm nymalen peppar. Blanda i rotfruktsstrimlorna. Skär en ficka i kalvbringan. Fyll fickan med färsen. Sätt i 5-6 tandpetare så att ficköppningen täpps till.
  2. Bryn kalvbringan väl runt om i en stekgryta. Häll i buljong och vin. Lägg i resten av moroten och purjolöken samt löken, allt skuret i bitar. Stek i ugnen utan lock ca 1 1/2 timme. Ös några gånger. Spä eventuellt med mer vätska.
  3. Ta ut bringan ur ugnen. Håll den varm under folie. Kör skyn med grönsakerna i matberedare eller mixer till puré. Häll tillbaka purén i grytan. Koka ihop några minuter, blanka av med 1 msk smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept