Färsbiffar i tomatsås

Färsbiffar i tomatsås
Foto: TV4

Färsbiffar i tomatsås kan se ut på många sätt och serveras med en mängd olika tillbehör. De här biffarna är enkla att laga och passar bra ihop med potatismos.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och malen svartpeppar
  • Tomatsås:
  • 2 burkar hela tomater
  • 3 dl köttbuljong
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 tsk röd vinäger
  • 1 krm socker

Till dekoration:

  • svarta oliver
  • färsk mejram

Gör så här

  1. Tomatsås: Låt tomaterna rinna av och spara spadet. Skär tomaterna i mindre bitar. Koka upp buljong och tomatspad. Krydda med salt, vinäger, socker och peppar. Lägg i tomatbitarna och ställ åt sidan.
  2. Köttfärsbiffar: Skala lök och vitlök. Blanda samman nötfärs och ägg i en skål. Pressa ner vitlöken och riv ner löken direkt i färsen. Krydda med salt och malen svartpapper. Rör samman till en slät färs. Forma 8 små biffar med vattensköljda händer.
  3. Koka upp såsen och lägg i biffarna. Låt dem sjuda i såsen under lock i ca 10 minuter. Lägg i oliverna och låt dem bli genomvarma. Dekorera med färsk mejram före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept