Färsbiff med svamp- och tomatröra

Färsbiff med svamp- och tomatröra
Foto: TV4

Använd gärna krossade tomater smaksatta med basilika eller strimla ner färsk basilika i röran vid serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 stor potatis
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl mellangrädde

Röra:

  • 100 g champinjoner
  • 1 dm purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp. krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med kryddor och äggula. Riv den råa potatisen fint och vänd ner den tillsammans med resten av ingredienserna.
  2. Forma små biffar och stek sakta med matfett i en panna.
  3. Hacka svampen och strimla purjon. Bryn i oljan i en kastrull. Slå i tomater och krydda. Låt småkoka medan biffarna steks. Servera röran till biffarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept