Fars sillfat

Fars sillfat
Foto: TV4

Panerad salt sill med stuvad potatis gillar nog de flesta pappor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-8 st urvattnade steksillfiléer
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,75 dl grovt rågmjöl
  • 0,75 dl ströbröd
  • 3 st gula lökar, hackade
  • 8-10 st kokta potatisar, tärnade
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vispa grädden. Lägg i sillfiléerna och låt stå kallt 3–4 timmar.
  2. Blanda rågmjöl och ströbröd på en tallrik. Ta upp sillen och vänd den i paneringen. Skala, tärna och koka potatisen mjuk.
  3. Fräs smör och mjöl, späd med mjölken och koka i 5 minuter. Krydda och vänd ner potatisen.
  4. Stek sillen knaprig i ganska varm panna med matfett. Stek sedan löken. Lägg upp på fat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept