Färs i form

Färs i form
Foto: TV4

De vispade äggvitorna gör färsen luftig. Variera gärna med annat kryddgrönt i fyllningen.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 800 g mager fläskfärs
  • 3 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 tsk 4-kryddor
  • lite riven muskot
  • 100 g rökt fläsk
  • 10 gröna oliver
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg, delade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda färsen med mjöl och kryddor. Tärna fläsket fint och hacka oliverna. Vänd ner detta i färsen, tillsammans med persilja och grädde. Knäck äggen och rör ner gulorna. Smaka av kryddningen.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Slå färsen i en ugnsform med höga kanter.
  3. Grädda i nedre halva av ugnen ca 1 timme. Sallad eller varma grönsaker är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept