Farmen-Boris mazariner

1

Du behöver

  • Mördeg:
  • 250 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 6,5 dl mjöl
  • 1 krm hjorthornsalt
  • Fyllning:
  • 500 g mandelmassa
  • 250 g margarin
  • 4 ägg
  • Glasyr:
  • 0,5 Paket florsocker
  • vatten
  • karamellfärg efter tycke och smak

Gör så här

  1. Grundreceptet blir ca 50 mazariner eller 5 tårtor.
  2. Arbeta ihop alla ingredienser till mördegen. Degen blir lättare att kavla ut om den får stå kallt en stund.
  3. Kavla ut degen tills den är ca 4-5 mm tjock. Ta ett glas eller en mugg och stansa ut cirklar i degen. Tryck ut "degcirklarna" i aluminiumformar.
  4. Vill du göra tårtor använder du större aluminiumformar.
  5. Blanda ihop mandelmassa och margarin (lite margarin i taget) till fyllningen. Rör ner ett ägg i taget till det är en bra konsistens.
  6. Lägg en klick fyllning i varje "degform".
  7. Om du gör tårtor kan du gärna lägga i jordgubbs- eller björnbärsgelé före fyllningen läggs i.
  8. Grädda mazarinerna i 200° till de har lagom färg (ca 10 min). Tårtor gräddas i 175°, något längre tid. Håll utkik så den inte bränns. Blir den för mörk kan man lägga en annan plåt ovanför.
  9. Låt mazarinerna svalna.
  10. Rör ihop glasyren och bred den över mazarinerna.
  11. Mazarinerna går mycket bra att frysa och plocka fram när man vill fika!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept