Fåraherdens paj

Fåraherdens paj
Foto: TV4

Med en traditionell pajdeg med mycket smör eller margarin är paj inte smalmat. Men gör man en paj på det här viset, inspirerad av engelska pubrätter, är paj fin mat också för den som tänker magert.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 50 g stark riven ost

Köttfärsröra:

  • 300 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 msk matolja
  • 2 tärnade paprikor
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk vegetarisk ströbuljong
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk pepparmix eller
  • 1 msk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och koka potatisen.
  2. Köttfärsröra: Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken fint och fräs den i oljan tillsammans med färsen, paprikatärningarna och champinjonerna. Rör om och stek tills färsen blivit lätt brynt och smulig. Strö över buljongen, häll på chilisås och vatten och koka upp. Småkoka köttfärsröran 8-10 minuter på svag värme och smaksätt med peppar.
  3. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Pressa den nykokta potatisen direkt över köttfärsröran som ett "täcke". Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills allt är genomhett. Strö över hackad persilja före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept