Får i kål på savojkål

Får i kål på savojkål
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Får i kål på savojkål

9 ingredienser

I Norge serverar man gärna det här läckra långkoket på hösten. I ursprungsreceptet använder man vitkål, men det går bra att variera med savojkål.

Ingredienser

portioner
  • 1 savoykål, i klyftor
  • 2 kg lammkött med ben, gärna bog eller bringa, i bitar
  • 2 tsk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • kryddpepparkorn
  • salt
  • vatten

Till servering:

  • potatis, kokt
  • morot, kokta

Gör så här

  1. Smält lite smör i en gryta, varva kål och kött. Strö på salt, kryddpeppar och vetemjöl över varje lager med kött. Det ska vara kål i botten och på toppen.
  2. Häll på några deciliter vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 2-3 timmar. Fyll eventuellt på med mera vatten.
  3. Köttet ska vara helt mjukt. Smaka av och salta eventuellt mer före servering. På norskt vis serveras rätten med kokt potatis och kokta morötter.