Får i kål på savojkål

Får i kål på savojkål
Foto: TV4

I Norge serverar man gärna det här läckra långkoket på hösten. I ursprungsreceptet använder man vitkål, men det går bra att variera med savojkål.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 savojkålhuvud, i klyftor
  • 2 kg lammkött med ben, gärna bog eller bringa, i bitar
  • 2 tsk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • hel kryddpeppar
  • salt
  • vatten

Till servering:

  • kokt potatis
  • kokta morötter

Gör så här

  1. Smält lite smör i en gryta, varva kål och kött. Strö på salt, kryddpeppar och vetemjöl över varje lager med kött. Det ska vara kål i botten och på toppen.
  2. Häll på några deciliter vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 2-3 timmar. Fyll eventuellt på med mera vatten.
  3. Köttet ska vara helt mjukt. Smaka av och salta eventuellt mer före servering. På norskt vis serveras rätten med kokt potatis och kokta morötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept