Fänkål med strimlad lövbiff

Fänkål med strimlad lövbiff
Foto: TV4

När fänkålen är som bäst passar den utmärkt att servera som förrätt. Här får den sällskap av spenat och biff med heta kryddor.

21 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 fänkålsstånd
  • 100 g lövbiff
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g färsk spenat
  • olja att steka i
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 tsk maizena+lite vatten
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa fänkålsstånden, klyv dem i halvor på längden och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skär lövbiffen i strimlor och skala och finhacka den gula löken. Dela den spanska pepparn på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet. Skala och skiva vitlöksklyftorna och ansa spenaten, ta bort grova bladnerver.
  2. Fräs spenaten i lite olja och ta upp den. Fräs löken och lövbiffen, krydda med spansk peppar, kajennpeppar, salt och vitpeppar. Låt vitlöken fräsa med en stund. Rör ut maizenan i liten vatten och sedan i buljongen, häll på och låt koka upp.
  3. Lägg spenaten på varmt serveringsfat och fänkålen ovanpå. Toppa med biffblandningen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept