Lins- och couscoussallad med stark korv

30 min
4
Lättlagat med korv
Foto: Åsa Dahlgren

Bra mat när man vill äta hälsosamt. Saffranet bidrar med vardagslyxkänsla. Receptet kommer från Familjens stora sunda kokbok.

Se fler recept ur

Familjens stora sunda kokbok


3 oktober 2011
30 min
4

Du behöver

  • 2 dl röda linser + 2 dl vatten
  • 2 dl couscous, gärna fullkorn + 4 dl vatten
  • 0,5 pkt saffran
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st paprika, röd
  • 1 st morot, stor
  • 0,5 st purjolök
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 250 g chorizo eller kabanoss
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Tillbehör

  • turkisk yoghurt
  • Mango Chutney

Gör så här

  1. Koka linserna i vatten och salt i ca 10 minuter.
  2. Koka upp vatten, salt och saffran till couscousen.
  3. Tillsätt couscousen och låt den dra i 10 minuter.
  4. Rör ner margarin och sambal oelek.
  5. Skär paprika och morot i små bitar.
  6. Skär purjolöken i fina ringar.
  7. Fräs grönsakerna i margarin. Salta.
  8. Skär korven i slantar och stek dem i stekpannan.
  9. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat.
  10. Fördela grönsaker, linser, korv och svarta oliver ovanpå.
  11. Toppa med bladpersilja.
  12. Servera med turkisk yoghurt och mango chutney.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept