Frozen cheesecake med crunch

Frozen cheesecake med crunch
Foto: Frida Wismar

Det här är en dessert som går utmärkt att förbereda dagen innan. Väldigt god och bra att bjuda på om man har många gäster. Det går utmärkt att byta ut crunchen mot färdigköpt granola eller müsli crunch. /Jacob Wismar
Receptet är hämtat ur Familjens hälsokokbok.

Receptet är beräknat för 8-10 personer.

Läs mer om Familjens hälsokokbok


23 november 2010

Du behöver

Crunch

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 msk rapsolja

Fyllning

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 300 g cream cheese
  • 2 tsk vaniljpulver, ekologiskt
  • 2,5 dl vispgrädde

Dekoration

  • Färska frukter och bär

Gör så här

  1. Crunch
    Blanda ingredienserna till crunchen och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna.
  2. Låt dem svalna och lägg dem sedan i botten på en smord form med hög kant, 20–25 cm i diameter.
  3. Fyllning
    Separera äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
  4. Vispa äggulorna med socker (använd elvisp).
  5. Mosa i osten och blanda ner vaniljpulvret.
  6. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggostblandningen.
  7. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
  8. Häll ner smeten i formen och låt stå i frysen minst 4 timmar eller över natten.
  9. Vid servering
    Ta fram kakan i rumstemperatur 1 timme före servering.
  10. Vänd på kakan så att crunchen hamnar överst och dekorera gärna med färska frukter och bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept