Frozen cheesecake med crunch

Frozen cheesecake med crunch
Foto: Frida Wismar

Du behöver

Crunch

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 msk rapsolja

Fyllning

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 300 g cream cheese
  • 2 tsk vaniljpulver, ekologiskt
  • 2,5 dl vispgrädde

Dekoration

  • Färska frukter och bär

Gör så här

  1. Crunch
    Blanda ingredienserna till crunchen och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna.
  2. Låt dem svalna och lägg dem sedan i botten på en smord form med hög kant, 20–25 cm i diameter.
  3. Fyllning
    Separera äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
  4. Vispa äggulorna med socker (använd elvisp).
  5. Mosa i osten och blanda ner vaniljpulvret.
  6. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggostblandningen.
  7. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
  8. Häll ner smeten i formen och låt stå i frysen minst 4 timmar eller över natten.
  9. Vid servering
    Ta fram kakan i rumstemperatur 1 timme före servering.
  10. Vänd på kakan så att crunchen hamnar överst och dekorera gärna med färska frukter och bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept