Falukorv med pocherat ägg och picklad rödlök

30 m
4
Falukorv med pocherat ägg och picklad rödlök
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Snabbpicklad rödlök

  • 1,5 dl ättika 12 %
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök

Krossad potatis

  • 400 g potatis, skrubbad
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk färsk pepparrot, finriven
  • salt och svartpeppar

Falukorv

  • 400 g falukorv
  • smör, till stekning

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 2 l vatten
  • 1 msk ättika

Garnering

  • pepparrot, färskriven
  • 0,5 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    Vispa ättika, socker och vatten så sockret löser sig. Skiva rödlöken tunt och låt ligga tills resterande maten är klar.
  2. Potatisstomp
    Koka potatisen mjuk, slå av vattnet. Tillsätt smör och mjölk, krossa potatisen och blanda runt med salt, peppar och fint riven pepparrot.
  3. Falukorv
    Snitta korven och stek i smör på båda sidor.
  4. Pocherat ägg
    Koka upp vattnet och häll i ättikan. Knäck äggen i kaffekopp. Vispa till vattnet så det skapas en virvel och lägg i äggen. Låt pochera ca 3 minuter. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept